onsdag 29 augusti 2012

Rapport från Ripjakten

I år blev det ett annorlunda upplägg årets ripjakt, vi började med en träningshelg hos Mattias Westerlund på Hundskolan Vision utanför Laisvall.
Efter en dags lydnadsövningar tillbringade vi två dagar till fjälls. Vi var tretton hundar av olika raser varav tre Vorsteh. Att det var dåligt med ripa stod klart redan efter första dagen då vi fick upp totalt 4 ripor på tretton hundar under en hel dags jakträning. Andra dagen blev resultatet något bättre (tack vare sämre väder), vi såg väl ett femtontal fåglar på vingarna under dagen. Ändå väldigt nöjd med helgen, kul att se hur Bretoner och Pointrarna forsade fram och mycket lärorikt. Mattias kan verkligen sina saker, att ha jobbat på Statens hundskola och vara fast bosatt i fjällmiljö gör verkligen skillnad. Törs påstå att för alla som är beredda att sitta 95 mil i bil (från Stockholm) så är resan värd besväret, även för dom som tycker dom har sett och hört det mesta när det gäller hundträning och fågeljakt.
Helgen efter for vi till fjälls igen och denna gång med bössan i bagaget. Fyra jättefina dagar i Kittelfjäll och med en uppvärmd Axa i sitt livs form ändrade tyvärr inte på det faktum att fågeltillgången är bedrövlig i år. För första gången i mitt fågeljagande liv så sköt jag inte en enda ripa under premiärveckan. Extra tråkigt eftersom jag hade med båda barnen denna gång. Tur att själva fällande av fågel är sekundärt när solen skiner, hjortronen är mogna och hunden gör som man vill. (sonen Henrik 11 år håller dock INTE med).

 / Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar