onsdag 22 oktober 2014

Fina resultat på Östras ordinarie prov 18-19 oktober 2014

Östras ordinarie fältprov på Långtora är lite av årets höjdpunkt här i Mälardalen. Detta år var extra speciellt för oss eftersom 3 av de 30 hundarna som kom till start var "Barraxor". Vi fick alltså med hela Axas kull.

Resultat Lördag:

Barraxans Berra: 9 (ökl)
Barraxans Bira: 7 (ökl)
Barraxans Bosse: 6 (ökl)

Alla tre hundarna till pris! Bäst gick det för Berra som verkligen gjorde allt rätt. Mycket bra fart,vidd och reviering i kombination med perfekta fågeltagningar.Välkommen till ekl Berra!
Både  Bira och hennes förare Fredrik var debutanter, något som nog ingen kunde tro när dom väl satte i gång. Fredrik förde sin hund med ett lugn som var svårt att förstå med tanke på den fart Bira satte upp. Utan en stöt i första släpp hade betyget blivit ännu högre.
Även Bosse satte högsta fart men en tidig tjyvresning  satte ribban till maximalt ett andra pris den dagen.

Reslutat Söndag:

Barraxans Berra: 8 (ekl)
Barraxans Bira: 7 (ökl)
Barraxans Bosse: 6 (ökl)

Berras 8:a nu i ekl säjer väl det mesta, samma sak som på lördagen, full fart och riktigt bra fågeltagningar även mot de krav som ställs i ekl.
Bira fick en 7:a till och med två raka 1.a pris så hamnade även hon i ekl.
Bosse började dagen riktigt bra,bra sök och tre fina fågeltagningar i sina första två släpp. Tyvärr så klarade han inte av den 4:e lika bra utan knallapporterade. Hatten av och en 6:a även denna dag.

Stort grattis till våra kära valpägare Jim och Fredrik för era fina resultat!

/ Peter


Tres amigos: Bira/Fredrik, Bosse/Peter och Berra/Jim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar