onsdag 5 april 2017

Valpträff i Bruksvallarna 15 - 19 april 2017

Patrik Bergström på Vildskinnets Kennel bjuder alltid in sina valpköpare på en träff när hundarna hunnit bli ett år ungefär. Till denna träff  är även hanhundsägaren välkommen och den inbjudan var jag inte sen att tacka ja till.

Detta år kom valpägarna från olika delar av Sverige och både hundar och deras ägare hade mer eller mindre erfarenhet av att jaga med hund till fjälls vintertid. De med erfarenhet hade fjället som sin bakgård samtidigt som några aldrig hade släppt sin hund i den miljön tidigare.

Samtliga valpar utom en kunde komma, Bosse och Vesta i mitten

Schemat var två dagars fjällträning, en dags vila och sedan prov för de som ville dag 4. Vädret var alldeles fantastiskt med sol och perfekt skare täckt av några cm snö de två träningsdagarna och vilka dagar det blev!

Kombinationen av lättsprunget före, lagom vind och gott om fågel gjorde att samtliga hundar fick precis den träning vi hoppats på.

Patrik Bergström med Vildskinnets Vesta

Dag 3 växlade vädret och det blev varmare och tyvärr höll värmen i sig så att provet fick ställas in den avslutande dagen. Nu tror jag inte någon av oss blev speciellt besvikna för det utan vi åkte hem nöjda ändå.

För oss uppfödare så var det värdefullt att få se 6 av det 7 valparna arbeta under två dagar och både Patrik och jag slogs av hur jämna hundarna var. Visst syntes det att några hade hunnit skaffa sig mer erfarenhet än sina syskon men samtliga visade upp ett fint sök och prov på god jaktlust. Detta samtidigt som vi tyckte valparna var lugna och utan onödigt pipande.

Peter med Bosse

När vi skildes åt så lovade jag att anordna en träningshelg till hösten 2017 för att "fjällhundarna" skall få en chans att jobba på fält också och det skall bli kul att se detta gäng igen!

/ Peter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar